V Prešovskom kraji sa deti 29. februára rodili

05.03.2004 Celý región

Aj v taký výnimočný deň, ako je 29. február, keďže sa opakuje len raz za štyri roky, sa v Prešovskom kraji narodili deti. Podľa našich poznatkov sa do 16. ho...
Aj v taký výnimočný deň, ako je 29. február, keďže sa opakuje len raz za štyri roky, sa v Prešovskom kraji narodili deti. Podľa našich poznatkov sa do 16. hodiny prihlásili na svet v oboch pôrodniciach v Prešove štyria novorodenci. Tri dievčatá Daniela Balogová z Drienova - Pod Hrádkom, Lenka Vojteková z Kapušian a Marcela Kalejová z Jarovníc a Kristián Pohlodko z Mirkoviec.

V pôrodniciach nemocníc v Bardejove a v Humennom privítali do toho istého času po jednom novom chlapcovi.
A ako sa žije ľuďom s dátumom narodenia 29. február? Prešovčan Vladimír Dojčák, ktorý je jedným z nich, si nepochvaľuje. Narodeniny každé štyri roky musí \"poriadne osláviť\" a to vraj nie je dobré. V žiadnom klube ľudí narodených 29. februára nie je, ale pozná ďalších štyroch mužov v Prešove, ktorí sa narodili v ten istý deň, i keď v iný rok ako on.
Muž v najlepších rokoch s úsmevom dodal, že oslavoval ešte len 14. narodeniny. \"To je jediná výhoda, že som sa narodil 29. februára, \" doplnil.

(jj)
 

Vyberte región